Rezerva acum

Harta

1 EURO : 4.4362 RON

CIORBE-SUPE-CRÈME – PESCARESTI

Ciorba de peste - In alte restaurante ciorba de peste este facuta din SARACIE
La noi, in mijlocul deltei este din BOGATIE, asa ca noi preparam:



                                                    Bors de Peste **


(include: lipie lipoveneasca , ardei iute,  si mujdei pescaresc. Se serveste separat, prima oara rasolul de peste alaturi de mujdei pescaresc si cartofi , apoi zeama.)


                                Optional: se poate adauga carne de sturion
BORS PESCARESC  - facut traditional la ceaun pe pirostrie in fata turistilor care sunt invitati sa participe la realizarea si degustarea Borsului Pecaresc. Si cand localnicii spun peste, inseamna tot pestele Deltei, deodata ! Pentru ca gustul formidabil al Borsului Pescaresc il da tocmai varietatea de peste care se fierbe in ceaun. Neaparat in ceaun pe pirostrie ! Si neaparat proaspat!

     In Delta borsul se mananca cu un dichis local: se scoate pe un platou pestele cu legume si se serveste obligatoriu cu pasta de usturoi  dreasa cu zeama din ciorba (nu cu mujdei "zeama lunga") si otet. Abia cand esti bine satul, se serveste in blide zeama deasa si datatoare de viata.
     Si la borsul pescaresc nu se poate servi altceva decat palinca sanatoasa... ca sa-ti stimuleze digestia.

Comanda minima  6 pers .                                                                  Durata de preparare  3 h                           

Intrucat nu toate produsele se gasesc permanent in stoc, va rugam sa verificati inainte de a comanda

*Acest produs necesita comanda anticipata
** Comanda min 6 pers
                  
 
Peste salbatic “cum numai in Delta  gasesti” –Radu Anton Roman
Pregatit dupa retete din altl veac

~ STORGEAG ~

„Un amestec de bucatarie ucraineana, tatarasca si romaneasca, inventata in Delta Dunarii ”
O reteta un pic pestrita si continentala si pescareasca totodata-dar lejera. Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara, ci cu un vinut mic si poznas, dar de familie buna. Recomandat un Sauvignon, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.”
                                                                                                               Radu Anton Roman
“Regalul haholilor din Delta Dunarii, al celor ce au fost candva stapanii Caspicei si ai fluviilor Rusiei, cazacii. Vodka ruseasca este singura bautura care poate sta in dreptul ei pe masa”


Timp de preparare 30 min :
 1.Storceag de Somn
                                        Sau
 2.Storceag de Sturion

Supa de Burechite*

 SUPA DE BURECHITE
 Un amestec de bucatarie deltaica cu influente tatarasti, poate si un pic ucraineene sau lipovenesti, sigur si cu inspiratie din bucataria italiana, ca doar Dobrogea  este taramul convietuirii  si impreunarii umane, indifferent de cultura sau natie 
Intrucat nu toate produsele se gasesc permanent in stoc, va rugam sa verificati inainte de a comanda.

*Acest produs necesita comanda anticipata.



~ ALTE CIORBE –SUPE- CRÈME DIN PESTE ~


          Timp de serviré  30 min:

1.Ciorba de peste
2.Ciorba de sturion
3.Ciorba de perisoare din peste


Sau

1. Supa Bouillabaise
Bouillabaisse (supă de peşte), din Marsilia, este la origine mâncarea pescarilor, făcută din minim patru tipuri de peşti  gătiţi într-o zeamă aromată (şofran, fenicul, coji de portocală uscate) şi serviţi apoi cu sos rouille şi crutoane.
 Un gust şi o personalitate cu totul speciale: această supă provensală este protejată de o cartă elaborată în 1980, care îi detaliază cu precizie ingredientele şi modul de preparare.
De degustat alături de un vin alb sec sau un rosé din regiune, cu gust puternic .
2. Supa Thailandeza cu Creveti
3..Supa cu fructe de mare